Matsnack

Tja har man inget annat att blogga om kan man ju alltid snacka mat.. eller vad säger du Agneta?? Ibland blir jag så trött på min egen lagade mat (har kanske bloggat om det tidigare?) så idag använde jag en färdig kryddmix från Santa Maria till mina biffar. Blev kanongott och enkelt! Köpte ett par andra smaker oxså recension kommer...

Detta åt vi ikväll alla gillade

Cevapcici och citronstekta grönsaker i ugn med kesotzaziki
1 påse Cevapcici kryddmix från Santa Maria
500g nötfärs

potatis i cmskivor
röd paprika i breda strimlor
lök i klyftor
olivolja med citronsmak
flingsalt

lika delar keso och turkisk youghurt
riven gurka
salt
olivolja
vitlök

Lägg potatis, paprika och lök i en ungsfast form och ringla över lite olja och strö över saltet. Blanda om. Stek i 200 grader ca 45 min. Blanda köttfärsen och kryddmixen som det står på påsen och stek små knubbiga biffar.Blanda alla ingredienser till kesotzazikin.

Tips! Jag har köpt ett teflonpapper som jag använder när jag steker klyftpotatis och liknande i ugn. Ger ett krispigt resultat och maten fastnar inte i formen. Den är lätt att diska av och kan användas om och om igen! Funkar även utmärkt när du bakar. Ett trevligt julklappstips tillsammans med ett gott recept kanske?

---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo
I
morgon ska jag hälsa på i L fsk-klass vi ska pyssla julkort. Blir spännande.. Sen är det simskola på em och tjejkväll senare. Vi ska till en blomsterhandel och göra julgrupper och sånt superkul!!! Utan lillbebis för första gången får se hur det går =)

         

Kommentarer
Postat av: Carro

Åh det lät gott. Var har du köpt det där teflonpappret. Det lät ju praktiskt - potatisen fastnar ju nästan alltid annars.

Typiskt dig att göra en hemmagjord pysslig linje i bloggposten med streck och prickar btw ;D

2007-12-05 @ 15:29:34
URL: http://cltsp.blogg.se
Postat av: Agneta på dagis

Saknar våra matsnack på jobbet... håller med Carro om mattipset, måste prova det nå`n dag. Åh du, tack
för de goda skorporna du bjöd på de var mmm goda. Ha det och hoppas ni får ordning på "computern" Lata söndagshälsningar från Gneta

2007-12-09 @ 13:58:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0