Höstlov

Den här veckan är det höstlov och hela familjen är hemma. F målar och fixar i vardagsrummet som får sig en total makeover, kommer bli såå bra! Extra bra nu när jag äntligen hittade lappen där jag skrivit upp vilken fondtapet jag skulle ha (den jag bloggat tidigare). Var typ 100 på att det var en tapet från Midbec och spenderade säkert en timme på färghandeln febrilt letande i alla ( det fanns mååånga) tapetkataloger från Midbec. Men och här får jag väl skylla på amningsdemens el nått... tapeten var ju från Boråstapeter.

4/5 av familjen Gundmark sprang efter besöket på färghandeln på stan för att hitta lite kläder till syrrorna G att ha på lillebrors dop. Vi hittade faktiskt kläder till stora J och smart mamma kom på att vi nog hade kläder till mellan L hemma. Skulle även köpa stövlar, eller som hon själv säger långa skor... till stora J men vi hittade inga bra i rätt storlek. Så det blir en vända ute på stora köpcentrumet utanför stan nån dag.

Köpte senaste numret av Scrapbooking mm. Var julnummer med massa julpyssel och tips. Massa fina alster men inte så min smak. Tycker ändå att den är värd pengarna då det är kul att se svenska scrappare.

Har lagt en stor beställning hos scrapperiet som fått in så mycket nytt kul. Bla supersnygga filtband, rubons (min absoluta favvis just nu) och ugglepappren och stämplar från sassafras lass. Ska ha scrapkväll lite senare i nov på kyrkans hus så jag passade på att beställa material dit oxså. Hoppas att jag får scrapsakerna innan veckan är slut. Eller helst innan fredag för då åker vi en sväng till M & P. Undrar om det ska bli fint väder i helgen så jag kan fota lite?

Sen kan jag tipsa om en ny inspirerande scrapblogg som kommer kicka igång 1:e nov.

Smarrig mat blev det med. Älfgärsbiffar med timjan och trattkantarellsås

Tack kort

Här kommer samma kort fast i lite olika varianter som jag skickat som tack kort från Hannes födelse. Stämpeln kommer från Pysselpassion och den gillar jag massa! Gjorde egen bakgrund av fordonstämplarna jag visat i ett tidigare inlägg stämplade med vattenstämpel samt stansade ut bokstäver i filt.

image199

image200

image201

o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o

Idag har F börjat riva i vardagsrummmet så under höstlovet kommer det bli ny färg på väggarna, nymålat tak, brun fondvägg och nya fönsterbrädor. Längtar tills allt är klart det kommer bli så fint!! Vi ska även ta upp en större öppning till rummet. Här kommer en bild på tapeten till fondväggen, har bloggat den tidigare.

image138

--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--

Ikväll blir det familjemys med kycklingciabatta till kvällsmat. F har hyrt Arthur och Minimojjerna som vi ska se tillsammans hela fam (måste köpa större soffa). J o L har gjort chokladbollar till efterätt *mums*

I natt sov Hannes för första gången hela natten i sin korg. Jo han skulle nog kunnat göra det tidigare men jag har varit lat och inte orkat lägga tillbaka honom där efter första matpasset. Inatt käkade han första gången vid tre och sen vid sex då han även fick ny blöja. Sen sov vi till tio....Vem sa att det var jobbigt att ha småbebisar ;)

Scrappat

Här är lo´n som jag gjorde till swescrapbloggen skiss. Den kom med och visas på sidan kul!

image198

Dagens middag blev jättegod. Fick tipset från syrrans blogg.
En lasange där jag helt enkelt varvade färdig pastasås, keso och lasangeplattor.
Yummie!

Helgens pyssel

Har pysslat lite kort i helgen och en lo som jag inte kan visa än för den är till en skissutmaning på swe scrapbook bloggen.

image194

image195

image196

image197

Dagens lunch

Idag blev det lunch á la Kajsa Varg. Jag gillar att hitta på lite nya rätter beroende på vad som finns hemma. Idag blev det en korvgryta med pasta till. Detta hittade jag i kylen..

1/4 dels falukorv
1/2 pkt hotdogs
1/2 burk kikärter
1 pkt bacon
1röd paprika
1 vitlöksklyfta

1 buljongtärning
1 brk krossade tomater
 paprikapulver
 salvia
 spiskummin

*Jag tärnade ner korven och stekte det med baconet.

*Hällde över i en gryta och tillsatte 1 brk krossade tomater + lite socker (man ska alltid ha ngt sött tillsammans med tomater), smulad salvia, kikärter och en buljongtärning + vatten så det täckte lite lagom.

*Tärnade ned paprikan och fräste dem med vitlöken som jag rivit (inte pressat blir mycket godare riven) i lite olja med paprikapulvret och spiskumminet.

*Ett tips är att om du använder röda kryddor som paprikapulver, chili osv smakar de mycket mera om de får fräsa med lite än om du tillsätter dem i vätskan.

*Redde sendan av med lite maizena.

*Serverade pasta och en skvätt gräddfil till som jag oxså hitta i kylen.

 Jag gillar kombon något varmt med tomatsmak som tex denna gryta el gulaschsoppa och kallt syrligt som gräddfil.

Denna gång gillade alla maten :) Och ikväll blir det mumsmat kycklingtempura med misosoppa som förrätt.

Har du någon specialingrediens /kryddasom du gillar att använda ofta? Här blir det gärna spiskummin i olika rätter har jag märk.

Hannes två månader

Glömde visst publicera detta inlägg igår. Somnade i soffan...

Här är ett nytaget kort på Hannes tvåmånaders dag. Han börjar bli en stadig krabat, köttbulle kallas han visst på vissa håll har jag hört =) Det är så mysigt nu när han börjar hänga med mer och mera ler och gurglar så glatt. Han sover fortfarande mycket men är vaken mera varannan dag ungefär. Vet att i alla fall Linn var likadan som bebis. Vi har fått ta fram lite större kläder för han växer även på längden så lite kläder har vi fått lägga undan.

image193

Morotsbiffarna igår blev supergoda, tyckte alla utom Linn som tvärvägrade att äta. Jag gjorde ju givetvis min egen variant blir alltid så av nån anledning. Hade i solrosfrön istället för sesamfrö och kryddade med salladskrydda. Åt resterna idag och då smulade jag dessutom lite fetaost över biffarna som fick smälta ned. Jättegod kombo med det lite söta från moroten och sälta från osten. Skulle kunna tänka mig att ha ost i nästa gång.

Matsnack...

Tänkte lägga upp en ny kategori här på bloggen, matsnack. Jag är verkligen periodare när det gäller att laga mat ibland är det jättekul och ibland supertrist. Mycket handlar om vad som finns hemma och om det finns tid. Kan inte skylla på att jag inte kan iaf, har ju en bakgrund som resturangkock. Men ibland snöar man in på samma rätter hela tiden + att man inte orkar så då blir det tråkmat som fiskpinnar och köttbullar. Ikväll tänkte jag göra morotsbiffar efter ett tips av min kompis Mia. Här är receptet från tasteline.

4 port
   
1 kg

morötter, grovrivna
2 st

ägg
2 dl

mjöl
1 dl

sesamfrö
1 kruka(or)

Swegro färsk dragon
1 tsk

salt
0,5 msk

svartpeppar, grovmalen


rapsolja, till stekning
Tillagning:    

Blanda alla ingredienser utom oljan väl.

Forma tunna biffar och stek i olja i en het panna. Servera t ex med ett gott mos och tzaziki.

In i mammabubblan

Idag har Hannes och jag för första gången varit på öppet hus i kyrkan. Det är det som står till buds på dagarna här i lilla Mantorp. Det var riktigt trevligt och jag träffade ett par tjejer med lite mindre bebisar som jag fikade med. Ena mamman har en tjej i Julias klass så henne kände jag igen sen tidigare + att vi träffades i måndags på föräldragruppen.

På tal om föräldragruppen var den verkligen under all kritik. Här sitter vi då fem mammor och några pappor med bebisar mellan på två veckor och tre månader och ska tala om temat barnolycksfall. Sköterskan börjar med att prata om att man tex inte ska lämna barnet ensamt på skötbordet och att det lite senare kan vara farligt att ha barnet i knät och dricka varma drycker so long fine. Men sen fick vi se en uråldrig film som visade ett antal olika situatuoner som för de stackars förstagångsföräldrarna måste ha verkat totalt ointressant då det var alldeles för långt upp i åldrarna. Vi kom tex att ha en diskussion om cykelhjälmar, öhh det lär ju dröja ett tag lixsom. Kanske hade det varit bättre att ta upp saker som amning och sömn? Vi pratade iofs lite om att man får mindre tid för sig själv och sin partner efter att barnet fötts men det var ju ingen direkt nyhet...

Ikväll efter simskolan kommer mantorpsbrudarna hit och så ska vi pyssla lite. Jag har kommit fram till att vi inte hinner skicka ut några inbjudningar till dopet utan vi ringer runt ist. Får skicka tack.-kort sen istället.

Fotodag

Idag har Linn, jag och Hannes varit på liten fotosession när vi var i stora staden. Passade på att ta lite roliga och fina höstkort. Detta är ett par av dem som knäpptes idag. Alla bilder är oredigerade.

image183

Linn vid Åbackacafe som var stängt så vi fick ta lite fina bilder ist.

image187

Hannes med sin nya tuffa keps med en älg på. Kommer älgar bli nya ugglan el ;0)

image188

Linn poserar vid ett konstverk som står uppställt vid resecentrum. Har tänkt så många gånger att jag skulle vilja fota där och idag blev det av. detta är bara ett kort av många.

image189

Närbild på söt dotter som tålmodigt poserar.

image190

Finaste syskonen.

Och tillsist Lindzi fick mig att våga, man känner ju sig aningen knäpp som lägger småbebisar i lövhögar... Jag har ju en son som inte vaknar så lätt och inte heller då mamma tar upp mig ur min varma gosiga vagn och lägger mig i en lövhög minsann...

image191

Jo jag pysslar..

..i min nystädade fina scraphörna! Tog mig i kragen och STORstädade min scraphörna vilket var mycket välbehövligt efter den stora scrapträffen i Linköping och efter en kväll med pysslande med mantorpbrudarna.

Inget var istort sett på den plats det skulle så det var lika bra att organisera om lite. Jag satte bla upp vajer där jag hängt upp lite olika dekorationer som annars lätt blir bortglömt i gömmorna. Dels en del gammalt jag "hittade" när jag städade och dels lite nytt jag köpte på träffen. Det blev kanonbra! Sen passade jag på att rensa ur papperslagret och gav bort en hel del papper jag ändå inte kommer använda. Sorterade sen in resten i mappvagnen tillsammans med cs, uppstämplade motiv, och alfabetsstickers. Gjorde som bla Sara tipsat om och placerade de nyaste pappren samt ett gäng gamla favvisar längt fram i en egen mapp, lätt att hitta.

Det jag pysslat är en lo till min BOM om när jag föddes. Sen håller jag även på med lite tack-kort från när Hannes föddes. Sen måste jag äve fixa inbjudningskort till Hannes dop i november. Har lite ånges över det för det är lite kort om tid +att jag inte bestämt hur de ska se ut.

Nu ska jag i alla fall se om jag kan få klart de sisita tack-korten i stället för att hänga vid datorn. Är bara jag mini och mellan hemma, de andra två är på hockey ikväll.

Ett beställningskort

image182

Ett kort till en efterlängtad liten kille. Vagnen är ur det senaste paketet från hÄnglar och stÄnglar.

Två alster från scrapträffen

Nu har jag äntligen fått tummen ur och scannat två av de tre lo´s jag gjorde på scrapträffen. Är faktiskt jättenöjd med demkänns _jag_ på något vis! Så roligt att scrappa detta format ska bara köpa ett album till dem oxså. Färgskalan har blivit ganska enhetlig men det är mest en slump. Den tredje lo´n ska jag skriva lite på inann den är helt klar kom jag på nu i efterhand så den får vänta att scannas.

image180

image181

Usch i förrgår var jag ute en pytteliten sväng tunnklädd i bara t-shirt och det resulterade i mjölkstockning =( Så igår låg Hannes och jag i soffan hela dagen jag huttrandes i feberfrossa med tokömma tuttar. Tjejerna var sååå snälla på morgonen när jag var trött och febrig. De gjorde i ordning sig själva och käkade frukost. Sen följde Julia Linn till skolan så jag slapp. Mina gullungar <3

Kolla in sötisen!!

Så här söt är lillprinsen med ett leende *mammahjärtat smälter* Han har hunnit bli drygt sex veckor och är såklart världens snällaste bebis. Sover mest hela dagarna och även på nätterna med nån matpaus. Har en vakenperiod på kvällen då han gärna sitter i soffan med pappsen och pratar.

image178

Scrapmamma som man är blev jag helt löjligt glad när jag hittade dessa stämplar på träffen i helgen. Snacka om att matcha Hannes body! Och nu har jag ju ett perfekt kort att använda dem till =)
image179

Oj vilken helg!!

Så roligt man kan kan ha i dagarna 2 när det är scrapträff! Jag fick faktiskt en hel del gjort 3 lo´s och ett halvfärdigt kort, inte dåligt för att vara jag... Hannes sov sig exemplariskt igenom hela helgen så jag hade gott om tid att pyssla. Bilder på sidorna kommer så fort jag får tummen ur och scannar. Gjorde en 12x12 och två st i nya formatet 6x12 och 12x6. På söndagen följde även min stora tjej Julia med och scrappade. Hon gjorde en jättefin sida som jag ska ta och scanna in och visa.Tack alla som var med och gjorde helgen så trevlig!

Här kommer iaf lite foton från träffen.

image174

Sara in action. Hon gjorde hela 10 lo´s i helgen de ni!

image175

Malena kollar in fotohögen, tänk den som hade så många perfekta foton att scrappa...

image176

Liten sovande scrapbebis som var på sin andra scrapträff i sitt sexveckors långa liv inte dåligt =)

image177

Nästa generation scrappare...

RSS 2.0