Årets julkort...

I år blev det faktiskt lite scrappade julkort. Har i år och några år tidigare haft så mycket kort-kurser i december att jag inte haft nån energi över till att göra julkort själv. Blev väldigt nöjd med dem om jag får säga det själv. Ville få till en lite annorlunda stil på dem. Därför blev det inget stämplat färglagt motiv på dem. Blev även en kompromiss med samma material men olika upplägg på korten för att förenkla. Här kommer ett urval


image226

image227

image228


Fåglarna är klippta ur ett paisleymönstrat paper där själva paislyn är pippin =) Sen är det glitter på bokstäver och snöstjärnor och blingblingstenar som glittar.

Sista rebusen..

Här kommer så sista rebusen. Det blev av förklarliga skäl inte mycket tid att lägga in den på julafton.Ni får mellandagarna på er att klura på den och de övriga innan jag ser vem vinnaren är. Maila svaren till mig på [email protected]

Kan i kortform liknas vid en charkuterivara som finnes på julbordet

Lycka till!!

Tävling 23:e dec

Halloj på er hur går det med julstöket i stugorna. Här är det mesta färdigt och jag me ...phu. Imorgon kommer tjocka släkten hit och det ska bli så trevligt GOD JUL på er här kommer så näst sista rebusen.


Tidsera då många baskrar blev utan jobb

tävling 22:e dec

Smiter in här efter en dag full av knäckkokning, paketinslagning och granpåklädning och lägger ut dagens rebus...

Karlstadhälsning + del av åkdon för ungdomar som visar rumpan

Nu är det inte långt kvar hoppas att ni har det mesta klart inför julen och hinner njuta lite!

Tävling 21:e dec

Igår bidde det ingen rebus så ni får hålla till godo med dagens.

Idag har jag shoppat julklappar heeela dagen så dagen rebus kan bli en en anigens långsökt pga min trötta humor just nu =)

Så e ni me´!!

En baljväxtfärgad eggande programlåsare

Jättekul att så många vill vara med! maila svaret till annis [email protected]


Lite skapat oxså..

Har gjort ett helt gäng julkort men vill vänta lite med att ladda upp dem ifall de inte nått fram ännu. Var ju ute i sista minuten som vanligt med att posta dem =)
Det jag kan visa är presenten som jag sytt till Linns fröknar i fsk klassen. Jag är klassmamma så jag fick fixa en liten julklapp från klassen. Sydde en vetevärmare i form av en kram. Har gjort dessa tidigare (min egen ide) och gett till dagsifröknar och lärare.

image224

Det går bra att beställa en vetekram den kostar 100kr + porto

Tävling 19:e dec

Maila svaret på dagens rebus till [email protected] skriv tävling i ämnesraden. Det går jättebra att hoppa på tävlingen och svara på gamla rebusar om du vill det.


bakre regionen av Särimner tillsammans med ämne som använd som skyddsutrustning vid röntgen



<3***<3***<3***<3***<3***<3***<3***<3***<3***<3***<3**<3***<3***<3***<3***<3***<3***<3***<3***<3



Idag är Hannes fyra månader tänk vad tiden går snabbt! Lilla gullplutten!

image223

Tävling 18:e dec

Dagens rebus...

en bestämd form av snyggskådespelares pittoreska förnamn

OBS!! maila ditt svar till mig på [email protected]

Skriv inte svar här flera vill vara med och klura =)

Lycka till!!

Tävling 17:e dec

Dagens rebus...

instabil dinosaurieera

Tävling 16:e dec

Här kommer dagens lilla rebus..

kanske lite svårare än igår

känd agents sekreterare som inte börjar i schack

Tävling 15:e dec

Dagens rebus...

finns i tex förkylnings och kärleksvariant

tävling 14:dec

Idag lyder rebusen så här...

gnuggande preärtsoppsdag

Lycka till!!

Tävling!!!

Tänkte piggar upp lite i vintermörkret med en liten tävlig på bloggen. Går till så att jag gör en beskrivning av något som har med scrapbooking och stämpling att göra det kan vara i form av en rebus eller på annat sätt beskrivande. Jag kommer lägga ut en beskrivning per dag tom 24: e dec och den som gissat rätt på flest beskrivningar tills dess vinner en liten scrappresent! Maila din gissning till mig på [email protected] skriv tävling och datum i ämnesraden



Dagens rebus lyder...

En spröd porös vattenhaltig järnoxid + en Cucumis sattivus marinerad i en syra med en densitet: 1.05 g/cm3


Lycka till!!



mera julpysseltips

Kom på att jag även pärlat stjärnor som jag använt som juldekorationer på lite olika ställen. Bland annat för att julpiffa ett par krukor

image221

Och som dekoration i en liten julgrupp.

image222

Jo jag har lekt lite i psp med penslar på fotona. (Mycket amatörmässigt men jag håller på att lära mig o då passar ju såna här lite oviktiga bilder bra. Nästa steg blir att ladda hem lite penslar från nätet.


Julrea hos Scrapperiet!

Ni missar väl inte rean hos Annika på Scrapperiet, skynda fynda!

Hjärtan till jul

Enligt önskemål komer här (tyvärr en suddig) bild på de pärlade hjärtan jag gjort att hänga i granen, fönstret eller att ha som dekoration i tex en julgrupp. Stommen till hjärtat har jag köpt på panduro. Dessa hjärtan gjorde jag för flera år sedan och gav bort i julklapp.

image220

trevlig advent

Hoppas ni alla kära bloggläsare har haft en trevligt andra advent. Vi har firat mamma o mina två syrror idag. Smaskig smörgåstårta och mumsig toscatårta till efterrätt blev det.

Blev en bloggrunda nu på kvällen och jag blir så pysselnödig när jag ser allt fint som finns!!! Så nu ska jag straxt ta och sätta mig och knåpa ihop några hjärtan av knappar och ståltråd som jag såg i nån blogg. Tänkte hänga dem och några tyghjärtan i lite tallris i min fina Höganäskruka. Imorgon ska jag ut i skogen och plocka lite lingonris som jag tänkte pyssla något nytt till dörren av. Kan ju inte ha höstrosorna kvar nu.. Ska även se om jag kan piffa till mian krukor vid dörren lite.

Tjejerna julpysslade lite igår. De gjorde jättefina smällkarameller. Jag har lovat att de ska få ha en egen gran i lekrummet då jag är en sån hemsk mamma som värgrar at ha skol o dagispyssel i "min" gran som går i vitt och silver.

När de satt o pysslade märker man verkligen skillnade i ålder på så sätt att L 6år tycker hon är döbra och gör superfint medans pre-tonåringen J 10 år är superkritisk mot sig själv o allt bara blir ful o jag kan inte... Försöker peppa men ibland går det bara inte. Ska fota imorgon när det förhoppningsvis är lite ljust så ni får se hur söta de blev.

Imorgon kommer vi även få lite nattgäster då det är tre franska elever från F´s skola som ska sova en natt hos oss. När F frågade om det gick bra svarade jag att det är väl nada mot när vi hade rektorn från en Vitrysk skola boende hos oss i vår 3:a i 10 dagar. F´s  fd skola hade utbyte med en Vitrysk skola och när de skulle hälsa på här fick rektorn bo hos oss. Det var en pärs då han knappt talade någon engelska. Varje morgon occuperade han badrummet i över en timme (vi hade bara en toa) Så ville man hinna morgonkissa fick man ställa klockan tidigt. Sen stank det konstig herrparfym hemma hos oss hur länge som helst. Han fick (stackarn...) sova i J´s loftsäng vilket nog inte var så lätt för han var låång hehe och sängen nära taket. Men han var väldigt tacksam och allt var veery luxiuoriuos...(uttalat på rysk brytning).

Avslutar dagens blogg med en bild från en underbar blogg som heter Lönnergårdsanna
Hon skapar såna här vackra skyltar och har en massa annat fint i sin blogg.

image219

Speltokig

I vår familj spelar vi gärna spel. Inte bara tvspel då som F och L gärna gör utan vanliga hederliga brädspel. Ikväll blev det några omgångar med favvisen Cluedo. J fick i födelsedagspresent och det har spelats flitigt sen dess. Såg att det kommit i en ny version med dvd men det är ju inte alls samma sak ska vara det gamla hederliga med spelkort. Har du något favvisspel? Här spelar vi gärna även Försvunna diamanten och Barnmonopol (tycker fakriskt det är roligare för det går fortare). Man får ju anpassa spelen efter barnen och det är roligt nu när de är lite större och man inte bara behöver spela memory som L alltid vinner i!!

image218

Annars har vi städat och fixat lite på fm. Sen var vi på julavslutning på Kyrkans hus, 4/5 av fam G är ju inblandad i deras verksamhet i veckorna nuförtiden =) Det var trevligt med fika, dans runt granen och luciatåg. Ska nu ta och fixa kvällsmat blev enklast möjliga med varma mackor då ingen är hungrig el har lust att laga något. Ett stoort glas julmust blir det med älskar must!!!

Vill bara säga att jag kannke försvinner ett tag då vår dator är helbäng och borde bytas ut. Vet inte när den kommer krascha totalt.. F har dock säkerhetskopierat allt på den  för det är inte OM  utan NÄR....

Matsnack

Tja har man inget annat att blogga om kan man ju alltid snacka mat.. eller vad säger du Agneta?? Ibland blir jag så trött på min egen lagade mat (har kanske bloggat om det tidigare?) så idag använde jag en färdig kryddmix från Santa Maria till mina biffar. Blev kanongott och enkelt! Köpte ett par andra smaker oxså recension kommer...

Detta åt vi ikväll alla gillade

Cevapcici och citronstekta grönsaker i ugn med kesotzaziki
1 påse Cevapcici kryddmix från Santa Maria
500g nötfärs

potatis i cmskivor
röd paprika i breda strimlor
lök i klyftor
olivolja med citronsmak
flingsalt

lika delar keso och turkisk youghurt
riven gurka
salt
olivolja
vitlök

Lägg potatis, paprika och lök i en ungsfast form och ringla över lite olja och strö över saltet. Blanda om. Stek i 200 grader ca 45 min. Blanda köttfärsen och kryddmixen som det står på påsen och stek små knubbiga biffar.Blanda alla ingredienser till kesotzazikin.

Tips! Jag har köpt ett teflonpapper som jag använder när jag steker klyftpotatis och liknande i ugn. Ger ett krispigt resultat och maten fastnar inte i formen. Den är lätt att diska av och kan användas om och om igen! Funkar även utmärkt när du bakar. Ett trevligt julklappstips tillsammans med ett gott recept kanske?

---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo---ooo
I
morgon ska jag hälsa på i L fsk-klass vi ska pyssla julkort. Blir spännande.. Sen är det simskola på em och tjejkväll senare. Vi ska till en blomsterhandel och göra julgrupper och sånt superkul!!! Utan lillbebis för första gången får se hur det går =)

         

bloggsurfing...

åhh man kan förlora sig i timmar klickandes från blogg till blogg. Just nu surfar jag mycket på inredningsbloggar och hittar en massa rolig inspiration. Inte bara inredningstips utan roliga saker, fina smycken och annat med hittar man ju såklart på dessa sidor. Kolla här vilken smart sak jag hittade på en blogg

image214

Det är en footstool, man placerar helt enket footstool på en eller två petflaskor och vips så har man en praktisk pall!

image215

(foton från spacebabies)

Den här trappan var ju bara för smart! (nu har ju inte vi direkt problem med förlite förvaring men ändå...)

image216

(bild från desiretoinspire)

De här boxarna krokobox tyckte jag var suppertuffa! Vet bara inte vart jag ska ha dem...

image217

RSS 2.0