Systuga

Idag vaknade jag och kände mig så rastlös. Har ju skrivit tidigare att jag skulle sy en amningskudde så det blev ett av projekten idag. Hade köpt tyg sen innan men kunde ju inte sy kudden då eftersom symaskinsnålen gått av. Nåja nu hade jag fixat nya så det var bara att sätta igång. Blev inte i nått av de tyger jag bloggat om tidigare då hade den nog aldrig blivit klar för de skulle beställas från Usa...

Fyndade ist en stuvbit för 40spänn i lite P.O.P stuk som jag blev nöjd med. Sydde först en innerkudde så att man kan tvätta fodralet har en viss erfarenhet av bebiskräks o dyl =) Själva mönstret ritade jag själv på frihand. Jag är verkligen ingen klippa på att sy gör det gärna så fort som möjligt *wrooom* men detta var enkelt nog. Om nån annan vill försöka sig på att sy en kudde så hojta så kan jag skicka ett mönster.

Ett tips till fyllningen är att köpa en billig stor innerkudde och slakta den. Jag hittade en på Ohlssons för 89 spänn. Hade jag köpt samma mängd stoppning på påse hade det kostat nästan 150 ;) Så här blev den iaf tillsist. Kan säga att den har använts flitigt idag bakom min onda rygg som inte gillade att sitta böjd över symaskinen.

image145

Har även bakat lite idag hittade ett snabbt recept på jättesmarriga bröd. Rekommenderas!!

Ett fantastisk bröd

5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
0,5 paket jäst
2 tsk salt+1msk honung
12,5 dl vetemjöl (eller 1,5 dl graham+11dl vetemjöl)

Mät upp vatten och mjölk. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölkvattnet och lös upp jästen. Ha i salt och honung. Ha i mjölet, rör med en trägaffel. Arbeta snabbt ihop den lösa degen (observera att den ska vara lös!). Strö ca 2 msk vetemjöl över degen, täck bunken och jäs i 1-1,5 timme.

Värm ugnen till 240-250 grader. strö ut 0,5 till 1 dl mjöl på bakbodet och tippa försiktigt ut degen på det mjölade stället. Knåda inte degen! Strö ytterligare lite mjöl ovanpå degen. Platta ut hela degsjoket försiktigt med handen. Skär snabbt degen i 6-7 cm smala remsor och sedan varje remsa i 2-3 delar på snedden. Det gör inget om bröden inte är jämna, bara de har ungefär samma storlek. Flytta över på plåt. Grädda bröden direkt. Den första plåten tar 20 minuter, den andra 17. Låt svalna utan bakduk.                                                               

Nu ska jag ta min onda rygg och slänga mig i favvisfotöljen o fortsätta lyssna på min ljudbok.

hejsvejs!

Scrappat lite

Här kommer en bild på lo´n jag gjorde häromdagen. Har kommit på att frills (färdiga pappersremsor) är jättekul!! Finns att köpa hos Scrapperiet.

image144

Idag har jag varit så rastlös tills jag kom på att jag skulle baka bullar så nu finns en stooor hög bullar i köket. *mums* Bebis får ta o kika ut snart om det ska bli några bullar kvar till de som ska komma o hälsa på =)

I morgon åker vi till Göteborg och Liseberg. Jag har tänkt ta en liten sväng på stan. Med betoning på liten, orkar ju inte så mkt. Tänkte kolla in Panduro och om det finns någon pårlbutik.

Uppdatering på hyllfronten...

Tack snälla ni för alla tips om vart jag kan hitta hyllorna jag sökte tidigare. Tyvärr har inget ställe hitills haft dom kvar. Ska dock kolla på Shape och Lilla Huset (Bolagret kommer jag nog tyvärr inte till ,men tack för tipset Marie).

Jag har hittat ett par hyllor i liknande stil hos ellos, de här första är dock mindre och man hänger dem på väggen. Men jag gillar de runda hörnen =)

image142

Sen en annan variant oxså från ellos som man kan ha på golvet eller på väggen

image143
Jag får klura lite och se om det blir några av dessa, eller några andra.

Håhå jaja

Ja nu börjar jag verkligen bli trött på magen och framförallt att inte kunna göra nånting utan att bli helt slut *phu* Har ju mått oförskämt bra hela graviditeten men nu kommer visst det jobbiga.

Försökte mig på att pyssla vidare på min babymobil (som fö inte alls blir som jag tänkt från början) men det gick inget vidare. Mina fingrar är som korvar och det är lite svårt med finmotoriken... Till råga på allt så gick symaskinsnålen av så jag fick sy för hand. Men jag gav upp snart. Får fixa en ny nål för jag måste ju ha maskinen till amningskudden.

Nåja är väl en tanke bakom jobbigheten så att man ska vilja få ut knodden sen kan jag tänka =) Är lite långsamt att gå hemma även om hela fam fortfarande har ledigt. Försöker sysselsätta mig så gott det går. Har tvättat och strukit en mängd små bebiskläder, den här killen kommer inte behöva ha sina kläder mer än en gång innan han växer ur dem. Men det är väldigt praktiskt att ha kunnat låna kläder tack kusinen och Melle!

Har även bäddat bebiskorgen som står så fint i sovrummet. Känns mkt overkligt att sparkis i min mage ska ligga där om inte allt för länge. Har varit lite mera fart i magen nu så den står i fyra hörn typ...Börjar även kännas att han sjunkit ned en hel del. Bra det för det är ju så det ska va.

Har även börjat skriva lista på sånt som behöver handlas hem och packlista inför BB. I lööv listor! Scrappat har jag faktiskt gjort idag me´ men jag orkar inte scanna ikväll. Bilder kommer imorgon.

Dagsfärsk magbild

Så här stor är min magen i v35. Börjar bli tungt nu =)

image141

Har hämtat hem babykorgen + en massa kläder idag så imorgon ska tvättas och donas =) var och hämtade hem tjejerna från mormor och morfar idag, skönt att ha dem hemma igen. Veckan som kommer kommer nog att gå fort då jag har en hel del att göra. Ska till optiken imorgon då jag äntligen fått tummen ur och beställt glasögon. Sen ska jag ju sy ammingskudden som jag köpte tyg till. För att inte tala om pyssla mobil och virka haha!!

Två nya DT Lo´s för Scrapperiet

Här kommer två alster jag gjort

image139

image140

Den översta blev jag nöjd med men den nedersta blev lite fyrkantig och tråkig.

Tiden springer iväg...

Det har känts så långt fram tills bebis ska komma men nu börjar jag känna att tiden springer ifatt. Läser och skriver en del på allt för föräldrars forum för de som ska ha barn i aug och där har redan den första bebisen kommit! Jag som inte ska ha förrän i slutet av aug kommer väl längta ihjäl mig när "alla" får sina bebisar innan mig. Tänk vad några dagar/vecka kan kännas långt då. Sen när man väl fått bebis spelar ju inte de där dagarna nån roll alls.

Har en tid hos BM idag, ska bli intressant att kolla vågen har bara gått upp 4kg hittils! Med Julia gick jag upp 8-9 kg och med Linn över 25 så det kan verkligen variera. Skönt iaf att slippa ha så mkt att jobba bort efter. Får väl se om amningen gör susen denna gång, har inte gått ner av den de förra gångerna. Ska även snacka lite med Bm om hur det ser ut på BB nu de har byggt om där sen jag fick Linn. Man får tyvärr inte komma på besök längre utan de ska göra en film som man får kolla på ???!! Stackars de som inte varit där innan.

Jag måste skriva en att göra lista så jag inte glömmer något och kanske ta o börja packa BB väskan. Kan ju faktiskt bara vara två veckor kvar... Ska även skriva en önskelista bebis har mkt sen innan men vissa saker fattas som typ babyvakt (vill ha en om jag är nere i tvättstugan tex vi har ju stort hus hehe), vill även ha en bärsjal men de är ju så dyyyra!

Får hem babykorgen i helgen + en kartong bebiskläder. Då ska jag boa ordentligt!!
Det riktigt kliar i fingarna att får fixa och dona och pyssla. Hittade denna underbart söta filur hos Made by you. Den är gjord efter Kortmakarens stämplar. Undras just om man skulle våga sig på att försöka virka en? Har inte virkat sen syslöjden hmm. Får väl be snälla svärmor om hjäp om (när haha) jag fastnar.

image137

Idag målar F i Linns rum det blir sååå fint! Ska ta en sväng til Ikea imorgon så hennes rum blir klart till hon kommer hem på lördag. Saknar dem massa nu skruttungarna.. Var o kollade på tapeter med Mia igår och hittade en jätttesnygg brun tapet som jag vill ha som fondvägg i vardagsrummet. Köpte även en vaxduk till köksbordet, får ju vara lite rädd om det nu när man köpt ett nytt. Här är tapeten

image138

Boar, jag???

Nu när man håller på och inreder ett hus och samtidigt ska få en ny liten bebis blir det en hel del surfande på nätet efter inredningsinspiration och mycket åhhande och ahhhande över söta bebissaker. Har nog en hel del att göra med min "boainstinkt" som är mkt tydlig såhär i slutet av graviditeten.

Jag har fastnat för alla söta retrokläder som finns och har bla handlat detta åt bebis.

babykläder

Har varit på jakt efter nån lite annorlunda mobil till bebis men inte hitta någon jag gillar. Så idag kom jag på den eminenta iden "Anna-fixar-själv". Brukar ofta tänka så när jag ser olika saker att äh, det där kan jag göra själv. Meeen saken är att i 99% av fallen blir det inte så =) Surfade runt efter lite inspiration och hittade en rolig blogg med både inredningsprylar och coola bebisprylar mammamekko. Där hittade jag bland annat den här coola mobilen, som jag tänker använda som grundide till att göra en egen. Har börjat att knåpa ihop en uggla av filttyg idag. De lär nog inte bli så snygga som på bilden men charmiga är mitt mål haha.

mobil
 

Nått som jag hela tiden har tänkt göra själv är en ny amningskudde. Sydde en när jag väntade Linn och oj vad den var skön. Inte bara att ha när man ammar utan även bakom en ömmande rygg innan bebis kikat ut, som ombonad kudde till lillbebis när den tittat ut och som jätteskön läskudde. Jag måste bara bestämma mig för vilket tyg jag ska sy den i. Vilket inte är helt lätt för en velig människa som jag... Måste bestämma mig snart oxså för tiden rusar iväg och snart kikar ju bebis ut!

Här är några coola tyger jag hittat på Reprodepot.

grodor_tyg

scrapblomma_tyg

På ovan nämnda blogg hittade jag en bild med precis såna hyllor jag skulle vilja ha i Linns rum nån som vet var man kan köpa dessa?

hyllor

Idag har F satt upp återställare i det som ett tag framöver ska bli Linns rum och sen bebis. Får se om jag kan vara behjälplig och måla imorgon. Annars är jag inte så mycket till hjälp just nu vad det gäller renovering mer än med glada tillrop som åhhh vad du är _duktig_ och vill du ha lite kaffe? Allt för att hålla F på gott renoveringshumör =) Han har även skrapat fönstren i vardagsrummet som verkligen är behov av ny färg och kitt.

Det var allt för idag nu ska jag slappa en stund framför tv:n och sen kanske scrappa lite. Har gjort en lo från grunden idag + färdigställt en annan. Är så lugnt här hemma då busungarna är hos mormor och morfar denna veckan.

Dagens snabbscrapp

Ibland är det så kul att bara ta ett eller ett par foton och scrappa loss utan tanke på prestationen i sig. Gjorde så idag bara för att få igång själva scraptänket igen. Så här blev resutatet

image129

Idag har jag fixat i mitt nya scraprum. Än så länge att allt lite provisoriskt då jag ska köpa ny inredning och fixa väggarna senare. Men det var ändå skönt att få lite mera ordning på prylarna.

Igår var jag i Norrköping och shoppade loss lite. Blev lite saker till Linns nya rum bla ett fynd på Lagerhaus (som tyvärr inte finns i Linköping) två st krukor/baljor som matchade Linns nya gardiner galet bra och priset 10 spänn st hade kostat 149. I LÖÖV fynd =) Hittade oxså ett kul teckingsfack på Granit där man kunde stoppa i en teckning så att det blev en tavla och sen lätt byta ut när barnen gjort nya. Dessa är svarta men jag köpte vita.

image130
Bild lånad från Granit

Träffade även goa scrapvännen Malin och vi tog en sväng förbi Pysselpassion där det gick åt ett par slantar. Vi var och fikade och åt världens godaste moussebakelser.Scrapnörd som man är var jag ju tvungen att fota. Hade dock bara mobilen med mig så fotona blev inte så hundra. Återkommer när jag scrappat dem =)

Tillsist en bild på tjocka magen (som är ännu tjockare nu detta var fyra veckor sedan)

image131

 

Hoho jag lever!

Här har det verkligen varit ekande tomt länge men nu tänkte jag att det skulle bli ändring på detta. För mig har denna blogg främst varit istället för ett galleri där jag visat upp och skrivit runt min hobby, men nu tänkte jag börja skriva lite om livet i allmänhet. Jag kommer ju vara hemma i drygt ett år iom att vi ska få tillökning i slutet av aug så nån tid borde det finnas att blogga lite. Tycker ju själv att det är roligt att läsa andras bloggar där det skrivs om både pyssel och livet  så jag tänkte why not me too.

Det har hänt en hel del sen senast vi har tex flyttat till hus så vi har massa att fixa med. Är jättekul och tar en hel del tid, kreativitet och pengar... Men det är kul när man får göra något åt sig själv. Kommer ladda upp lite bilder här vartefter om nån är intresserad. Det projekt som är närmast är att fixa iordning det rum som just nu är Linns och senare ska bli bebisens. Vi har 10 rum o kök så det finns ett par rum att fixa med om jag säger så....

Förra veckan var vi på en veckas semester på Öland. Vädret kunde ha varit bättre men vi fick iaf två dagar sol och en halvbra dag då vi lyckades pricka in Ölands djurpark. Vi fick resan i julklapp av mina föräldrar och de och mina två syrror med fam var oxså med. Vi hade ett jättehus utanför Köpingsvik med tillhörande poolhus så det gick ingen nöd på oss i regnet. Barnen badade som tokar. Denna gång var det Linns tur att åka på öronkrångel så hon fick medicin nu när vi kommit hem. Känns som att vi är rätt vana vid öronont efter Julias alla turer. Var förutseende och tog med öronproppar till henne så hon klarade sig iaf.

En kväll när vi satt och kolla på tv var det ett program på discovery om "dirty jobs" och det handlade då om en man som odlade geoducks. Jag hade ingen aaaning om att något sådant fanns kolla här så får ni se haha. Det läskiga är oxså att man äter dem råa som sashimi, ska tydligen vara en delikatess Måste kolla nästa gång jag är på japansk resturang så jag inte får nån sån brrr. Fatta hur hungrig den människan måste ha varit som käkade den första gången hehe.

Lite skapat har det blivit faktiskt. Jag fick en beställning på ett gäng tändsticksaskar av Linns dagisfröken innan sommarlovet så jag avslutar med lite bilder på dem.

Hej hopp geoducksn*pp




PS . Ni har väl inte missat Scrapperiets nya fina webshop!!! Kika in och fynda! DS

RSS 2.0