några kort...

Här kommer ett par alla hjärtansdagskort jag knåpat ihop. Jag har planer på att göra en hel hög och sälja lite vi får väl se hur det blir med det =)

Det syns lite dåligt men kortbasen är vit. Gillar den här fägkombon, känns inte så gulligt på något sätt...

image258



image259

I morgon ska Hannes och jag ut på lite ävetyr till stora staden och hälsa på syster och Malin och lilla Freja. Ska bli kul. En sväng på stan är oxså inbokad med besök på favvisaffären Lagerhaus.

Tack!

Mamma hälsar och tackar för alla snälla kommentarer och de är hon väl värd! Som ni märker kan man lättf örlora sig i alla detaljer på bilderna och då ska man även tänka på att fotona inte gör verkligheten rättvisa på långa vägar!

Jag vill oxså passa på att tacka för de awards jag fått ni är för snälla! Skickar den tillbaka till alla som läser denna blogg, kram på er!!

image257

***ooo***ooo***ooo***ooo***ooo***ooo***ooo***ooo***ooo***ooo**ooo***ooo***ooo***ooo***ooo***ooo***ooo***

Igår hade vi vår första scrapträff i ABF lokalen här i Mantorp. Jag fick klartecken lite sent för lokalen men vi var ändå 5 st som satt och scrappade och papperspysslade. Nästa gång satsar vi på dubbelt så många. Hör och häpna fick jag en och en halv lo gjord! Den som jag blev färdig med har jag haft en ide klar i huvudet ett tag. Sen blir det ju oftast inte riktigt som orginal ideen men jag blev nöjd iaf.

image256


Det är så roligt när jag väl kommer igång att skapa och jag vet ju med mig själv att jag måste hålla igång det för jag har så lång startsträcka. Nu har jag därför tänkt hoppa på lite olika roliga utmaningar. Inte för många för då blir det bara måsten! Fick ett mail från ett norskt forum som jag har hängt lite på genom åren www.paprigleder.no. Ett jättetrevligt scrapforum där de nu har en skissutaming. Man behöver bara göra en skiss i månaden vilket blir alldeles lagom.

En av mina nya favvisbloggar är den underbart kreativa Karin. På hennes blogg hittade jag en länk till en annan rolig utmaningsblogg som jag tänkte haka på. Även här är det inget högt tempo och jag gillar tanken bakom att fånga sin vardag lite mera. Här hittar ni den bloggen.

Ett kreativt over and out / Anna

Det är inte bara jag som är kreativ

Min mamma har under hösten skapat det mest fantastiska tomtelandskap som hon har haft uppsatt på sin köksbänk och när vi var där fotade jag lite så jag skulle kunna visa er.

Här ser ni hela bygget, bänken är ca 1,6 m lång så ni får ett hum om hur stort det är

image244



Här är en närbild på stallet, badtunnan, hagen, jordkällaren och dasset. Barnens kusin som är 3 år brukar leka med grisarna för de är inte limfast säger han (fastlimmade), sötisen.

image245

image246


De små majskolvarna har min syrra gjort av cernit och riktiga vassblad som hon använt till blast, visst blev de fina!

image248


Här är jordkällaren med sallad, potatis, purjolök, tomater, gurka, morötter, blomkål,majs mm. Lite har jag oxså varit med och skapat.

image249


Finrummet  där det vankas kaffe, lussebullar och tårta

image250

Här sitter en lillnisse och metar fin fångst har han fått och smarrig matsäck har han med sig. Bron är gjord av oasis,målade  kaplastavar och pålimmade stenar.

image251


Köket med uppdukat julbord

image252



Leksaksverkstaden med tomtefar

image253

Karamellkokeriet

image254

image255

Vågar inte tänka på hur många timmar mamma lagt ned på detta . Men jag vet ju hur roligt det är när man hittar en hobby man gillar =) Känner igen mig när mamma säger att hon inte vill gå och lägga sig för hon har så många ideer hon vill testa. Och hon hittar saker till byn på många olika ställen precis som vi scrappare håller koll på vad man kan använda.

Sista alstren från Scrapperiet

Som sista DT paket från Scrapperiet fick vi en härliga papper och dekos från Daisy D. Här kommer lite som jag skapat av det.

Tyckte läxan som Linn fick i höstas var så söt så jag har sparat den och scrap-mamma som man är tog jag även kort innan hon traskade iväg med sin nalle.

image238


image239

image240

image241

Jag har även testat att altra tags som satt på några julklappskläder som tjejerna fick. Blev ett litet minialbum att fylla med foton eller söta ord till alla hjärtans dag.

Före
image243


Efter

image242

Åhh jag vill haaa!

Jag är ett ganska nyblivet fan av Cult design och More of Scandinavia. Hannes har bla fått ett jättefint set med haklapp, mugg och tallrik av mostrarna med ugglor på.

image233
(bild från Design online)

Idag fick jag även se att det kommit en liten burk att ha napparna i hur cool som helst och i precis de färger jag tänkt ha i Hannes rum från Cult Design.


image235
(bild från Mias online)

Har även kikat på ett påslakan på Åhlens till Hannes, det med gröna och blå elefanter.
image236
(bild Åhlens)

Jätteglad blev jag när jag såg på Isas blogg att hon i samarbete med Spira inredning tagit fram en tygkollektion, me like!!!

image237
(bild isa.nu)

De ä mycke nu....

Halloj på er i cyberspejs blev visst en liten ofrivillig bloggpaus här efter min sammanfattning av förra årets alster. Ser ju på räknaren att det är ett gäng tappra läsare som tros allt kikar in här , tack för det söta ni, och jag ska verkligen ta mig i kragen och blogga lite mera.

Idag har varit första "riktiga" vardagen efter lovet. Tjejerna har ju gått i skolan en vecka men aktiviteter o annat startar först denna veckan. Verkar även som att mina "att göra" och "MÅSTE att göra" har hopat sig till att behövas fixas typ NU. Så idag har jag varit duktig och bockat av listan på såna tråksaker som ringa csn, kolla efter böcker som måste lämnas tillbaka, maila lite viktiga mail,posta brev som jag gått runt med i skötväskan frankerade och klara i en vecka (hehe) mm. Tänk så duktig man känner sig efter att ha bockat av listan...

Lite tråkiga nyheter har jag att komma med då Annika på Scrapperiet bestämt sig för att lägga ner sin butik. Så nu har jag ingen DT plats längre. Det har i alla fall varit en jätterolig tid att få vara med hos Annika och hennes dtgäng stort tack skickar jag till Annika. Jag förstår hennes beslut till fullo då hon har heltidsjobb och familj utöver arbetet med Scrapperiet. Ser fram emot att träffas och scrappa ihop på någon träff senare.

På tal om träff hoppas jag att vi kommer komma igång med våra scrapträffar här i Mantorp. Vi kommer träffas tisdagskvällar jämna veckor i ABF lokalen. Är du intresserad av att vara med hör av dig!

Tiden rusar iväg så snart är det även dags för vårt stora scrapträff i Linköping. Mer om den kan du läsa här. Det går jättebra att komma och kika på vad vi gör och handla i butikerna och på loppisen det är inget inträde. Ska bli så roligt jag har skickat iväg en stooor bunt foton så jag har lite att scrappa.

Lillplutt fick sin första smakis idag och det gick så bra. Han smakade och svalde glatt så det bådar ju gott för framtiden. Tror dock att mamma och syrrorna tyckte att det var mera spännande än lillebror då vi slogs om att få mata =) Här kommer en bild på plutten som äter så fint.

image232

2007 10 i topp

I många bloggar summeras 2007 med en 10 i topp av årets lo´s här kommer mina utan inbördes rangordning

image207

image206image204image198image181image180image166
image144image139

image230

God fortsättning!

Hoppas att ni alla haft en trevlig julhelg och nyårsafton. Här har det varit fullt hus båda helgerna men det är härligt när man har stort hus och kan bjuda alla nära och kära.

Jag tänkte här lägga upp svaren på rebusarna och även avslöja vem som vann...


13:e dec
En spröd porös vattenhaltig järnoxid + en Cucumis sattivus marinerad i en syra med en densitet: 1.05 g/cm3
Å det var ju Rusty Pickels de där amerikanarna har ju så konstiga namn på sina företag detta gör ju papper o annat skoj

14:e dec
gnuggande preärtsoppsdag
lätt va... rub ons så klart

15:e dec
finns i tex förkylnings och kärleksvariant
Bazzill! Jag föredrar kärleksvarianten...

16:e dec
känd agents sekreterare som inte börjar i schack
Penny Black, som gör såå söta stämplar

17: dec
instabil dinosaurieera
fluid chalk

18:e dec
en bestämd form av snyggskådespelares pittoreska förnamn
Brads! Är favvis både som scrap och skådespelarvariant =)

19:e dec
bakre regionen av Särimner tillsammans med ämne som använd som skyddsutrustning vid röntgen
Ja en del av detta har vi ju ätit en del av i jul svaret blev Hambly

21:e dec
En baljväxtfärgad eggande programlåsare
En sån som jag vill ha och som verkar vara förra årets hetaste scrapjulklapp, Cuttlebugg!!

22:e dec
Karlstadhälsning + del av åkdon för ungdomar som visar rumpan
Chipboard...

23:e dec
Tidsera då många baskrar blev utan jobb
Ja jag vet huvudlöst långsökt.. Revolution

å så sista som INGEN har klarat!!

24:e dec

Kan i kortform liknas vid en charkuterivara som finnes på julbordet
QK!!!! hahaha sen får ni själva bestämma vilken variant prins- eller jul-

Vinnaren då det blev Nina Hallin!! Grattis en liten scrappresent kommer på posten.

Tack alla som var med och gissade. Det var jättekul att skriva och sen läsa era svar.


RSS 2.0