Tävlingsbidrag

En av mina favvobutiker Stellas har en tävling där man utifrån ett förutbestämt kit med papper och dekorationer skulle skapa en lo. Jag köpte kitet redan i höstas på vår stora scrapbookingträff i Linköping och sen har det legat i sin påse. Jag är nämligen sån att jag kan inte bara slänga ihop något till en tävling "bara för att". Utan jag måste hitta min scrapmojo  =) Efter mycket funderande blev så tillslut sidan så här


image310

Första priset i tävlingen är scrapsaker för 5000kr och de andra var inte heller fy skam så ni kan ju tänka att det blev lite klurande för att få till en tillräckligt snygg sida. Det har såklart kommit in en massa bidrag ni kan kolla själva på Stellas.

Nu hoppas jag bara att det kommer gå bra med röstning och annat inte bara på så vi att jag såklart hoppas på en placering (vem vill inte vinna massa scrapsaker!!) utan även att det inte blir trassel med fusk o annat. Har nämligen verkligt dåliga erfarenheter från en stora vår och sommar tävlingen som var på Scrappiz. Då det fuskades friskt och myglades till höger och vänster. Sånt har en tendens att öka när det är fina priser i potten tyvärr. Jag är väl hemskt godtrogen som tror att vi papperspysslare skulle vara något bättrecx  än som folk är mest dvs både bra dåliga och mitt i mellan.

Vårkänslor!

Ahh så härligt väder det är!! Vi inte sitta inne och pyssla utan vill hellre vara ute i det fina vädret. Jag får passa på att ta lite fina foton som jag kan scrappa senare en mulen dag. Här kommer en bild på Hannes som jag tog i söndags när vi var ute på solskenspromenad. Gick en sväng i spåret för jag visste att det var gott om vitsippor där men hittade inget bra ställe att fota på(för skuggigt eller en massa sly). När vi kommit bakom skolan precis vid cykelvägen hittade jag ett bra ställe så jag slängde ner Hannes fort som attan och knäppte lite kort. Höll tummarna för att ingen skulle komma o undra vad jag höll på med. Lilllkillen var helt faschinerad av blommorna och det var stört omöjligt att få honom att titta upp så ni får hålla tillgodo med denna bilden.

image309

Nya tuffa mössan (brun så klart va annars) har han på sig oxså vad kan man annat ha med en mamma som är möss-oholic!

Annars tuffar det på veckorna går så fort. På tisdagarna har vi babysång och är ett gäng mammor och pappa som brukar luncha efteråt. Efter ett par timmar med alla små brukar man vara helt slut. Hannes är störst i bebisgänget och visar glatt de andra små hur man klappar i händerna, spelar på läppen och diggar i takt med musiken. Han lär nog bli lika musiktokig som syrrorna.

Måndag igen

och här kommer mittt bidrag till kortskissbloggen

image307

De små fåglarna är gjorda av en QK die paisley. Jag har sen en tid tillbaka haft dille på just fåglar i olika former och hade även liknande fåglar på julkorten. Var på scrapträff i lördags och fyndade just den paisley dien där såå nöjd jag blev!

Här är en närbild på de små pippisarna. Jag har avnvänt distanstejp för att få lite 3D effekt på dem.

image308

scrappat lite

Jo lite scrapping har det allt blivit bara jag som är dålig på att uppdatera.Vi har ju våra trevliga träffar här i Mantorp varje tisdag så lite pyssel blir det varje vecka. Nu har Hannes varit med två ggr och då blir det mera prat än pyssel. Den här sidan är gjord efter en skiss från marie/lilys sida.


image306

88888----8888-----88888----8888-----8888-----8888-----8888-----8888-----8888-----88888-----8888-----8888


Satt och kollade in ett tävlingsgalleri häromkvällen där en butik lägger upp alster till en stor tävling de har. Snacka om att jag blev paff när jag ser en lo som är _exakt_ lika dan som en lo jag gjort för länge sedan. På scrapspråk kallas detta en CASE (Copy And Steel Everything). Vanligtvis blir jag bara glad och smickrad om någon inspirerars av det jag skapar men att göra en CASE till en tävling tycker jag är att gå snäppet för långt vad det gäller scrap-etikett. Hur skulle du reagera om det var din lo som du hittade?

kortskiss v15

Den här gången blev det ett genomskinligt kort gjort av OH-plast.

image305
tjohoo nu har jag med en Bug!

Kolla vad jag fick hem idag med personlig leverans direkt från Usa (nåja liiiten omväg runt Paris och Vadstena).

image304


Tack snälla Linda för leverensen, nu ska här stansas!!

Elin just for you!

image303

kakor kakor kakor...

På påsklovet hade jag lovat tjejrna att vi skulle åka till ett ställe som heter Stubbegården där det finns en jättestor kakbuffe. För 100pix får man äta hur mycket kakor, tårta, kladdkaka ,bullar ,ostkaka mm som man vill. Gissa om systrarna G var i himmelriket! Här kommer en bild på lite av alla godsakerna!

image302

Är ni i närheten av Vadstena är det väl värt ett besök. Fanns jättestor leklada för barnen bla. Vi kommer säkert åka dit nån mera gång i sommar då man kan sitta ute och njuta av den fina utsikten. Här finns mera info.

Har ju varit lite dåligt med matsnack här på ett tag så här kommer ett supersmaskigt egetkomponerat recept på kycklingburgare.

1kg kycklingfile
1 ägg
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 kork Hickory liquid (röksmak på flaska finns bla på maxi)
3 msk ströbröd
salt och peppar

Kör alla ingredienser i mixer till en slät färs. Stek lagom burgare och servera med ugnsstekta potatisklyftor och tex en smarrig guacamole.

Oj vad veckan gick fort...

Här kommer denna veckas kort till Kortskissen

image301RSS 2.0