Dt alster för Scrapperiet

Här är de senaste alstren jag skapat för Scrapperiet

image211


image212

image213

Varför är det så?

Varför är det att vissa dagar känns det inte som man gjort ett skvatt,. Men sen när man väl tänker efter är det en hel del. Borde göra det ofatre för att se hur mycket man verkligen gör.

Som idag har jag tvättat och hängt 3 maskiner tvätt, sorterat och plockat in 2 maskiner som tumlats, förberett material till min scrapkurs jag ska ha imorrn, lagat kvällsmat, dukat och plockat undan efter kvällsmat, plockat i och ur diskmaskinen, hämtat Linn på skolan och lämnat Linn + 2 kompisar på Himlakul, bytt X antal bajsblöjor, kånkat på liten Hannes som var arg ända tills mamman kom på att han ville ju sitta i babysittern och gunga då blev han nöjd, varit en sväng på macken o handlat, varit vid banken och tagit ut pengar, surfat, fikat och ätit lunch. Och kvällen har bara börjat så det lär bli ett par saker till på listan.

Lite mattips var länge sedan jag skrev så här kommer ett par

Falukorv på Italienskt vis

1 ring falukorv
1 burk tapenade
1 mozzarella maxi

Gör snitt som i "vanliga" falukorv i ugn men smeta tapenade mellan och lägg i mozzarella. Gratinera i ugn. Servera med ett gött mos, gärna med hackade svarta oliver i !

Ikväll blev det limekyckling

kycklingfile
japansk soya
lime
honung

hönsbuljong (tärning+vatten)
maizena
ris

Dela fileerna på längden och gör en marinad av soya, limejucie och honung. Doppa kycklingen i marinaden. (Kan även marinera längre om man vill förbereda). Bryn i stekpanna. Ta upp och gör sås på marinad och hönsbuljong. Smaka av med sop. Lägg tillbaka fileerna och låt dem gona sig medans riset blir klart. Servera ris och broccoli till

Sorry..

Har visst varit dålig på att uppdatera här på ett tag. Veckorna går så fort och det känns som att jag har fullt upp. Hannes och jag har börjat vara lite sociala och går till Kyrkans hus ett par ggr i veckan. Roligt att träffa lite vuxna på dagarna tycker jag. Hannes verkar gilla att det är lite mera liv omkring sig han med.

Idag har vi sovit länge som vi brukar på helgerna. Hannes sover fortfarande länge på morgonen och vid tio tyckte han att vi skulle gå upp. Då låg han mellan och och babbla så det stod härliga till!! Han är så söt nu när han börjar snacka mer och mer. Han har börjat gripa efter saker med så nu får stora syster med sitt långa hår se upp hon som är så håröm =)

Vi var en snabb sväng in till Linköping och hämtade hyrbilen som Fredde ska ha till flyget. Han åker nämligen till Spanien i natt *lyllos* Är väl lagom sommarvärme där nere typ 17-20 grader.

Men det var mysigt här hemma oxså när det kommit snö och solen sken. Vi tog en promenad på em men tyvärr hann solen gå ner så jag hann inte fota. Lite glögg köpte vi på vår promenad så den ska avnjutas för första gången denna säsong. Man får riktiga julkänslor när det är så vitt och fint ute. Vill man ha mera julkänslor kan man lyssna på sprayradio där de har en kanal som bara spelar julmusik!

Ikväll ska vi äta lite extra gott för vi firar vår 18års dag! Kan inte fatta att vi varit tillsammans så länge.... Ni fattar hur ung jag måste ha varit när vi träffades va *blink blink*

Jag har faktiskt scrappat en del men det är till Scrapperiets blogg så det kommer visas där först. Ni har väl inte missat att Annika nu även säljer jättefina inredningssaker! Surfa förbi en sväng får ni se.

Eftersom jag inte kan visa något pysslat alster får det bli en bild på pluttungen så länge (var visst länge sen jag visade något på honom). Här är dagen efter hand 3mån dag och han har ftt sin första spruta. han fick lite feber så det är därför han ser lite sammanbiten ut lillplutt. Helt hopplöst är det att ta bilder inomhus nu på vintern. Ska ta och önska mig en extern blixt i julklapp så man slipper alla fula skuggor.

image210

Ni missar väl inte !!!!

Helgen 2-3 feb kommer det vara stor scrapträff i Linköpng. Här finns mera info.

lite scrappat...

Här är ett par alster jag gjort till scrappizbloggen

image207

image208

image209

Har suttit med ett annat litet pysselprojekt ikväll men det går inget bra o då blir jag bara sur....:( Får se om jag ger upp eller gör nån annan variant.

ni har väl inte missat..

den nya roliga utmaningsbloggen med musikvideos som Mikaela fixat? Jag fick förmånen att vara med och skapa till den första videon och så här blev mitt resultat.

image206

Man får inspireras hur man vill av videon och jag inspirerades bla av lamporna runt spegeln i logen i videon. De blev prickarna runt fotot. Sen är själva låten glad och sprallig så jag ville ha glada färger på lo´n. De tjocka bokstäverna kom till för att jag fick 70-tals feeling av videon.

Testa att lyssna och skapa du oxså det är jättekul!!

v-rum makeover klart

Phu i sista sekund blev vi klara med renoveringen av vardagsrummet. Det blev sååå bra. Är så nöjd med fondtapeten och den numera stooora dörröppningen. Ett plus blev oxså att det blev mycket ljusare och luftigare i vår lilla hall.

Nu är nästa problem vad ska jag sätta upp på min nymålade fina vita vägg á 8m... Man vill ju inte slänga upp nått bara för att, som vi gjorde innan renoveringen och väggen känns väldigt lång och kal. Har bestämt att jag ska göra en tavla av ett snyggt tyg jag hittat på Åhlens med stiliserade träd på. Har köpt en frigolitskiva som jag ska klä med tyget och det blir nog bra. Men sen måste jag ha något på väggen vid matbordet. Hittade denna hylla på en sida visst var den lite cool? Se framför mig en gråvit variant med min fina ugglelykta på. Nån som är snickarsugen???

image205

Hmmm fast å andra sidan vi har ju en geringssåg i garaget som vi lånat kan det vara så svårt att knåpa ihop en... Nej STOPP Anna nu kom hon anna-kan-själv  fram och det brukar ju bli en tummtott.

PS varför gör man vita spikar när man ändå spikar in hela spiken i väggen och det enda som syns är det avskavda spikhuvudet som man får måla över???

supermom!

Ja det har jag verkligen varit idag, eller rättare sagt igår klockan blev visst över tolv innan jag hann skriva detta inlägget.

Idag har jag

#  varit på bibblan o lämnat o lånat böcker
# lämnat ett infoblad på kyrkans hus om en scrapkurs jag ska ha där
# bakat en långpannekaka
# bakat tre tårtbottnar
# städat halva lekrummet jättenoga då jag håller på att göra om där
# scrappat två lo´s och ett kort
# scannat och skickat ovanstående alster till scrappizbloggen
# varit två gånger och handlat för jag glömde ing till baket
# bloggat ;0)
# med hjälp an Mia (puss o tack vännen) satt upp nya gardinstänger i vårt nääästan klara v-rum
# tvätta och hängt två maskiner tvätt

*klappar mig själv på axel*

imorrn blir en lika supermomdag då vi måste städa och fixa inför Hannes dop på lördag. F har tagit en kompdag så han är hemma, skönt.

natti natti

Scrappat för scrappizbloggen

Här är en lo som jag gjort till Scrappizbloggen där vi skulle använda filt och band. Jag gjorde egna löv av filt tog lite fluid chalk på så att de skulle se lite gamla ut. Bandet satte jag i tagen.Skuggan tvärs över är från scannern.

image204

Har märkt att jag gärna fastnar och använder samma dekorationer. Just nu är rubons nr ett men oxså gärna tags. Har du någon favvis deko som du använder nu?

Krans med lönnlövsrosor

Här kommer en bild på kransen som jag gjorde till dörren med rosor av lönnlöv. Blev en väldigt enkel design. Fick nya Allt i hemmet i dag med massa julinspiration så nu har jag redan bestämt hur näsra julkrans ska se ut.

image203

Och här är länken till hur man gör.

----o----o----o----o----o----o----o----o----o----o----o----o----o----o----o----o----o----o----o----o----o----o

Sitter här och är lite nostalgisk. För så gott som exakt tio år sen blev vi inskrivna på förlossningen. 03.14 föddes sedan vår Julia. Tänk att våran tjej redan är 10år.... Lite komiskt är att med alla tre barnen har vi kommit in vid elva och alla är födda omkring kl tre på morgonen =)

Lite annat pyssel

image202

Har varit en sväng hos M & P i helgen medans min knäppa man varit på 24h maratonläger i Göteborg. Gjorde den här höstbuketten till min mamma. Passar perfekt i hennes gula och varmt röda kök. Det gula blommorna är rosor som jag gjort av lönnlöv. Fixade även en ny krans till vår ytterdörr även den med lönnlövs-rosor. Ska fota nåndag när det är ljust så får ni se.

På tal om pyssel har jag hjälpt mamma med hennes stora julprojekt. Hon bygger en jättestor tomteby. Jag har knåpat ihop diverse saker i cernit som tex blomkål, purjolök, äpplen, olika bröd, ett par små möss, fiskar, lussekatter, tårta mm som ska finnas med. Gjorde även en ljuskrona av ståltråd.Roligt att få utlopp för sin kreativitet på andra sätt än scrapbookingen. Har ju faktiskt för hundra år sedan gjort ett par tittskåp. Ett barnrum, en leksaksaffär, en godisaffär och ett par skafferi blev det då.

Ikväll när vi kom hem hade jag en avi från Scrapperiet och ett stoort scrappaket att hämta. Så nu ska jag städa mitt scrapbord och sätta saxen i mina nya papper.

*tjing*

Ps. jag har kommit på ett nytt bra ord "pysselnödig" och det blir jag ofta  =)

RSS 2.0