Ny vecka ny kortskiss

Här kommer veckans alster till kortskissen. Jag har använt mig av bla piprensare och tårtpapper.Skissen hittar ni HÄR.

image300


Glad Påsk!

Nu ska vi packa det sista och sen åker vi till M & P över påskhelgen. Ska bli skönt att komma hemifrån lite och träffa nya lilla kusinen Molly för första gången.
Önskar er alla bloggläsare en riktigt skön och avkopplande påskhelg. Känner man att man bara måste pyssla något i påsk kommer här lite inspiration som jag gjorde till förra påsken.

image299Kaninerna är gjorda i ett papper som kallas för mullberry. Det är ett tunt genomskinligt papper med växtfibrer i. Man tar en blöt pensel och drar på pappret till den form man vill ha. Sedan river man försiktigt ut figuren. Det ger ett litet luddigt utseende på figuren. Att på detta sätt bygga upp en figur av olika pappersbitar kallas även paperpiercing och kan användas till många olika projekt.en vacker dag

Härom dagen tog Hannes och jag en lång promenad och jag passade på att fota lite vackra vinterbilder. Här kommer lite smakprov

image295

image296

image297

image298

När jag låg på knä i snön för att fota bilden med växten och muren vid en kyrkogård kom det fram en tant och undrarde vad jag fotade för något. Fick då förklara att jag fotar massor och sen använder mina bilder när jag scrappar.

Lite knäpp måste man allt vara för att våga ta fram kameran i tid och otid. Jag vill ju så gärna bli bätte fotograf och det som gäller då är ju att öva, öva, öva och gärna då inte bara på Hannes hehe.
Jag ska förresten gå en spännande photoshopkurs hos Mikaela. Har länge velat gå en sån kurs och det ska bli jättekul hon är en grym fotograf och så dukig på att fixa till bilderna.

Veckans kort

Här är veckans alster till kortskissbloggen

image294

och här finns skissen. Glöm inte att länka på skissbloggen om ni skapar efter veckans skiss

Säger bara det

Rätt låt vann och så var det med det... =)

Kom på att jag glömt visa ett halsband som jag gjorde för ett tag sedan. Tänkte först att nope jag har inte råd med en hobby till men sen kunde jag bara inte låta bli när jag hittade de lite större silverringarna som jag suktat efter. Att göra smycken är ju så mycket mera än trä pärlor på en tråd.

image293

Idag har F och jag beskurit träd(et) vilket inte var det lättaste...Blir lite som sagan med tumtotten. Hoppas att det inte ser alltför anskrämligt ut imorgon hehe. Var tvungen att surfa runt lite på nätet och läsa hur man skulle göra Vad gjorde man utan internet...

Utmanad

Blev utmanad av Petra att svara på lite frågor

1. Gör du kort eller scrappar? Gör lika mycket av båda.

2. Favorit färg som du gärna använder? Turkost, vitt, svart, rosa

3. Vilka dekorationer kan du inte vara utan? rubons, brads, thickers gillar jag just nu

4. Vilket är ditt bästa köp? min skärmaskin skulle jag inte klara mig utan, sen gillar jag min stora crop in style väska som är toppen nu när vi har träffar varje vecka

5. Finns det något du ångrar att du köpt?
hmm finns säkert tex konstiga utstansde saker som jag köpte på tradera i början av scrapkarriären men inget större


6. Vad för motiv scrappar / stämplar du helst? Scrappar mest om barnen och just nu mest om minstingen. När jag gör kort bliv det ofta med motiv från hÄnglar pga att jag har felst såna. Gillar också att göra lite mera freestyle kort utan stämplar.

7. Finns det någon pysseltidning som du brukar köpa? Vilken? Prenumererar på CK och köper lösnr av Scrapbooking mm

8. Favorit pysselblogg du brukar besöka? Besöker ofta nästan alla i min länklista

9. Vad/vem inspireras du av? Surfar runt mycket på bloggar , forum och kollar i tidningar

10. Om du fick 1000 kr och handla pysselsaker för. Vad skulle du köpa då? papper, papper, papper o så lite rubons och thickers...

Jag utmanar Lilla katt, Zarah, Sara och Emma

____OOOO____OOOO____OOOO____OOOO___OOOO____OOOO___OOOO___OOOO___OOOO____

Här kommer även en lo på Hannes och hans älskade filt gosungen.

image292

Veckans bidrag till kortskissen...

image291

Ni hänger väl med och skapar och inspireras!!!

Alla gillar ju Ikea....

Hittade den här roliga länken i nån av gratistidningarna jag fick i veckan. Alltid roligt att kunna göra sina Ikeamöbler mer personliga.

Julia har ju en Expedithylla i sitt rum så till den kanske man skulle hitta på något skoj. Men det blir nog inte förräns vi gjort klart hennes nya rum, vi har ju så lyxigt att vi har tre rum "över" som ska bli tjejernas så småningom. Just nu är de förråd och målarrum.

Är så sugen på att börja nått nytt projekt här hemma men jag kan inte bestämma mig vart jag ska börja. Kanske matdelen i köket ska få sig en omgång. Måste ju bara bestämma vad jag vill göra först =)

En hel del annat skapas dock här hemma men inget jag kan visa än. Kommer dock dyka upp i en blogg nära dig senare =)

Hemlisen avslöjad...

Igår öppnade den nya inspirerande bloggen KORTSKISSEN där jag fått äran att vara med som en i inspirationsteamet bland ett helt gäng duktiga tjejer!

Lina som har startart bloggen och som gör alla fina skisser tänkte att det skulle vara skoj med en kortblogg utan gulliga stämplar. Inte för att det på nått sätt är fel på det, ni kommer forfarande få se en hel del såna kort i min blogg oxså, men som alternativ och komplement till alla andra som redan finns. Det är så roligt att skapa utan stämplar och verkligen få leka loss på ett annat sätt. Så här ser mitt bidrag ut till första veckan

image289

Perrelli äger!!!

Tjohoo jag som är äkta schaler-freak jublade igår när Perrelli gick vidare till Globen. Bengtzing var också bra men Charlotte´s låt  var ändå bäst!

Sen kan jag till de som inte gillar mello nu mera hänvisa till den här artikeln i DN där en kommande doktorsavhandling visar att man faktiskt blir lycklig av schalger så det så!!!

image288

RSS 2.0